Vegetariánský recept
Chlebíčky s nivovou pomazánkou a černou čočkou
datum vydání: 18. 4. 2017 |
autor: FreshBites.
Na Nový rok by se měla jíst čočka ne proto, aby se nás držely peníze, ale proto, že je dobrá a zdravá a po celém tom svátkovém "obžerství" zapůsobí na vaše tělo více než blahodárně. Žádné tuky a cukry, ale spousta sacharidů, proteinů, kopec vitamínů B a železa. A pokud vám ze Silvestra zbyly nějaké bagety, zkuste chlebíčky s černou čočkou beluga!
Chlebíčky s nivovou pomazánkou a černou čočkou
Ingredience
- 1 čerstvý sýr Almette
- kousek nivy, gorgonzoly, nebo jiného sýra s modrou plísní
- hrst černé čočky beluga
- špetka petržele
- 2 šalotky
- olej na smažení
- sůl
- bageta
Postup
KROK 1:
Čočku beluga uvařte do měkka v osolené vodě
KROK 2:
Šalotky nakrájíme na půlkolečka a opečeme na oleji do křupava
KROK 3:
Sýr Almette promícháme v misce s kouskem nastrouhaného sýra s modrou plísní a petrželkou
KROK 4:
Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pomažeme sýrovou pomazánkou, posypeme uvařenou čočkou a ozdobíme opečenou šalotkou.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.