Recept s masem
Citrónové těstoviny s tuňákem a petrželkoku
datum vydání: 27. 6. 2020 |
autor: FreshBites.
Citrónové těstoviny jsem si zamilovala jako geniálně lehký a chuťově výrazný pokrm. Klasická varianta velí smíchat citronovou šťávu a kůru s parmazánem. Někdy se přidávají i celé kousky citronu. K obědu si ale můžete dovolit i těžší variantu se smetanou a tuňákem.
Citrónové těstoviny s tuňákem a petrželkoku
Ingredience
- 250 g těstovin (např. tagliatelle)
- 200 g tuňáka v plechovce
- 2 citrony
- 250 ml smetany
- hrst hladkolisté petrželky
- trochu oleje
- sůl a pepř
- sýr parmazánového typu na ozdobu
Postup
KROK 2:
1 citron nakrájíme na plátky. Rozehřejeme pánev a citron z obou stran zlehka opečeme na troše oleje. Trochu ho opepříme. Z druhého citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
KROK 3:
V kastrůlku přivedeme k varu smetanu a vaříme ji, dokud své množství nezredukuje zhruba na polovinu. Během varu do ní přidáme nasekanou petržel, citronovou kůru, sůl a pepř. Když získá konzistenci omáčky, odstavíme ji z ohně a vmícháme šťávu z jednoho citronu (pokud nechcete, nemusíte šťávu přidat všechnu).
Komentáře
3 komentáře na “Citrónové těstoviny s tuňákem a petrželkoku”
Tůze dobré 🙂
Dnes jsem dělal a setkalo se to s úspěchem …
Výborné, rychlé. Jen mám hloupý dotaz, ty celé citrony jsou na jídlo nebo jen na ozdobu? Míša
Pokud jsou to bio citrony, co nemají chemicky ošetřenou kůru, dají se klidně i snít, když jsou dobře orestované. Jinak samozřejmě na ozdobu a já si je na těstoviny vždycky ještě vidličkou hezky vymačkám 🙂