Recept s masem
Grilovaný vepřový bůček na světlém pivu
Máte rádi dobře vypečený vepřový bůček z grilu? Zkuste si ho předem naložit do marinády ze světlého piva, medu, sojovky a česneku. Není to sice jídlo, které byste měli večeřet několikrát týdně, ale udělat si v grilovací sezóně jednou za čas radost něčím méně zdravím vaší figuře příliš neublíží.
Pro lepší pocit můžete jako přílohu zkusit křupavý a výrazný Salát s pikantní zázvorovou zálivkou nebo neobvyklý, podzimně laděný Rukolový salát s černým jeřábem, případně si jít druhý den zaběhat.
Kdo nemá rád zeleninu, může bůček servírovat třeba s grilovanými plátky brambor a klasici předpokládám zůstanou u té načaté dvanáctky a krajíce chleba.
Grilovaný vepřový bůček na světlém pivu
Ingredience
- 300 - 400 g bůčku (4 plátky)
- 50 ml světlého piva
- 4 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce medu
- 4 stroužky česneku
- 4 šalotky (nebo bílé konce jarní cibulky)
- pepř
Postup
Přidejte česnek nakrájený na plátky (nebo prolisovaný, pokud chcete výraznější chuť) a na kolečka nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku.
Plátky bůčku lehce naklepejte, po obou stranách opepřete, naložte je do marinády a nechte odležet minimálně 2 hodiny, lépe přes noc.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.