Recept s masem
Masové kuličky s ricottou a parmazánem
Milujete masové kuličky? Nejuniverzálnější jídlo z mletého masa, které můžete přidat do těstovin s rajčaty, podávat s omáčkou, nasypat do polévky a nebo jimi naplnit bagetu. Dají se ochutit různými způsoby a své místo najdou v evropské, americké i asijské kuchyni. My vás dnes naučíme jemnou a rafinovanou variantu s italským šmrncem - masové kuličky s parmazánem a ricottou.
Tyto kuličky se pečou “na sucho” v troubě a jsou vynikající. Připravte si jich radši větší množství a zužitkujte je do několika různých receptů. Nebo si zbytek zamrazte do zásoby, k rychlému použití na příště. Jestli máte masové koule rádi, udělejte klidně dvojitou dávku, když už je zapnutá trouba. Pokud jich naopak uděláte jen pár, můžete je opéct v pánvi na troše oleje, ale z trouby jsou lepší a zdravější!
Jejich příprava je neskutečně jednoduchá. Prostě vezmete všechny ingredience, pořádně je smícháte dohromady, ideálně přímo rukama, a pak už jen vytvarujete kuličky a dáte upéct. Udělat kuličky také není žádná věda. Vezmete kousek masové směsi, položíte si jí do dlaně, přikryjete druhou dlaní a pak zlehka kroužíte rukama v opačném směru, dokud se vám mezi nima kulička nevytvaruje. Pokud by se vám hmota příliš lepila na ruce, je dobré si je trochu navlhčit vlažnou vodou.
Masové kuličky s ricottou a parmazánem
Ingredience
- 300 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
- 1 velké vejce
- 30 g parmazánu
- 125 g ricotty
- čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
Postup
Připravte si všechny suroviny. Parmazán nastrouhejte najemno a nahrubo posekejte několik listů bazalky. Zapněte troubu na režim grilu a nechte ji předehřát.
Všechny suroviny - vepřové i hovězí maso, nastrouhaný parmazán, ricottu, vejce, čerstvou bazalku a podle chuti sůl a pepř - dejte do větší mísy a rukama nebo vidličkou dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Solte opatrně, parmazán je dost slaný.
Ze směsi tvarujte malé kuličky (asi 2 cm v průměru) a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.