Veganský recept
Rychlá pečená řepa s mrkví a cibulkou
Když máte sice dost času, ale vůbec nic se vám nechce dělat, tak šup s řepou do trouby. Trouba to upeče za vás a výborný lehký oběd nebo večeře je na stole. Pečená řepa s mrkví a cibulkou se servírujeme teplá jen tak s chlebem, a protože do pekáče se toho vejde víc, než můžete sníst, zbytek strčte do lednice a druhý den si udělejte salát s pečenou řepou za studena.
Rychlá pečená řepa s mrkví a cibulkou
Ingredience
- mrkev (podle chuti a velikosti pekáče)
- červená řepa (podle chuti a velikosti pekáče)
- cibule (podle chuti a velikosti pekáče)
- olivový olej
- rozmarýn
- provensálské koření
- sůl
- pepř
- balsamikový ocet nebo balsamiková redukce (při podávání)
Postup
Řepu, mrkev a cibuli očistíme, nakrájíme na menší kousky a vsypeme do pekáče vyloženého větším kusem alobalu (aby do něho šla zelenina zabalit).
Zeleninu v pekáči zakapeme olivovým olejem, přidáme rozmarýn, provensálské koření, trochu nadrobno nasekaného česneku, sůl, pepř a promícháme.
Alobal nad zeleninou uzavřeme a dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C asi na 20 - 30 minut.
Pečenou zeleninu servírujeme pokapanou balsamikem nebo balsamikovou redukcí. Třeba s čerstvým pečivem.
Tip:
Když budete zeleninu péct uzavřenou v alobalu, zachová si plnou chuť, nevyschne a zůstane krásně vláčná.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.