Vegetariánský recept
Pečené brambory ve slupce s medvědím česnekem
Brambory pečené ve slupce je snad ten nejjednodušší recept na prostou a skvělou večeři zároveň. Když je vylepšíte medvědím česnekem a servírovat budete s výborným bylinkovým máslem, budou dokonalé. Ideální recept na sezónu raných brambor a medvědího česneku. Přidejte ochucený tvaroh a velkou sklenici mléka a nebudete chtít přestat jíst.
Pečené brambory ve slupce s medvědím česnekem
Ingredience
Na pečené brambory
- asi 12 dobrých brambor (ideálně raných s tenkou slupkou)
- hrst listů medvědího česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Na servírování
- bylinkové máslo
- sůl
- tvaroh (volitelné)
- mléko (volitelné)
Postup
Brambory omyjeme, očistíme, a dáme asi na 20 minut vařit v páře (případně na 10-15 minut ve vodě). Poloměkké brambory osušíme.
Troubu předehřejeme na 170 °C na horko-vzdušný ohřev nebo na 190 °C tradiční pečení.
V hmoždíři jen tak rychle a nahrubo pohmoždíme hrst listů medvědího česneku s trochou soli, pepře a oleje.
Na plech dáme pečící papír nebo fólii a na ni vyskládáme brambory tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Brambory pokapeme olejem, posypeme solí, pepřem a medvědím česnekem z hmoždíře.
Plech vložíme do trouby a brambory pečeme asi 20 minut, dokud zcela nezměknou.
Servírujeme se solí, bylinkovým máslem, tvarohem a mlékem.
Tip:
Ještě lepší tvaroh
Tvaroh podávaný k bramborám podle chuti trochu osolte a opepřete. Můžete jej také lehce naředit mlékem, aby nebyl tak tuhý a získal krémovější konzistenci.
Tip:
Chci to vegan!
Veganům můžete pečené brambory podávat pouze se solí a sojanézou.
Tip:
Můžete také ochutnat:
Pečené brambory ve slupce se šalvějí
Americké brambory s medvědím česnekem
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.