Recept s masem
Široké nudle s kuřecím masem, zelenými fazolkami a smetanou
Tenhle jednoduchý recept z pěti ingrediencí a trochy koření vznikl díky letošní obří úrodě fazolek. Zelené fazolky jsem jako dítě nenáviděla. Znala jsem je v podstatě jen nakrájené na kousky a důkladně rozvařené v polévce nebo obdobně připravené ve smetanové omáčce. Měkké a rozblemcané kousky měli většinou vojensky šedo-zelenou barvu a nebylo moc o co stát. Fazolky nám začaly chutnat, až když jsme objevili přípravu zvanou blanšírování, při které si zachovají barvu i tvar. Od té doby je naopak milujeme a jsou pevnou součástí našeho jídelníčku.
Vždycky když jedeme na návštěvu k rodičům, vezeme si ze zahrady domů nálož rajčat, okurek, dýní a cuket. Někdy je toho skoro až moc a u dvacátého hokaida nám začnou docházet recepty. Vždycky pak rodičům říkáme, jestli nechtějí pěstovat také něco jiného a tak letos vznikl nápad s fazolkami. Pěstují se snadno, ale narozdíl od rajčat se u nás nedají pěkné a čerstvé koupit stále a už vůbec ne levně.
Vybaveni zelenou sklizní jsme se doma pustili do nejrůznějších receptů, ve kterých se dají využít blanšírované lusky, stále krásně barevné a uvařené pěkně na skus. Tenhle recept je jednoduchá rychlovka, kterou zvládne i úplně nezkušený kuchař. Stačí dát si s fazolkami trochu práce a pak už jen všechno spojit dohromady v jedné větší pánvi. Dobrou chuť!
Široké nudle s kuřecím masem, zelenými fazolkami a smetanou
Ingredience
- 500 g těstovin (široké vaječné nudle, penne)
- 500 g čerstvých zelených fazolek
- 500 g kuřecích prsou
- 200 ml smetany na vaření
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- parmazán na ozdobu
Postup
Fazolky omyjte, odkrájejte jim stopky a blanšírujte (vložte do osolené vařící vody a vařte 2 - 3 minuty, poté vyndejte a prudce je ochlaďte ledovou vodou. Více o blanšírování se dočtete v tomto receptu.
Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte kuřecí maso, sůl, pepř a grilovací koření. Společně opékejte asi 5 minut.
Do pánve přidejte blanšírované fazolky a chvíli (asi 2 - 3 minuty) vše společně restujte. Přidejte smetanu a společně na mírném ohni opékejte, dokud se smetana nezredukuje na hustší omáčku a směs masa a fazolek neobalí (asi 10 minut).
Uvařte těstoviny podle návodu.
Tip:
Recept můžete samozřejmě připravit z těstovin podle vlastního výběru – obyčejných, semolinových i celozrnných a úplně nejlepší jsou poctivé široké vaječné nudle jako od babičky. Buď je kupte, nebo si zkuste připravit vlastní. Návod máme! Make some fresh noooooodles!
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.