Veganský recept
Soba nudle s chilli, brokolicí a arašídovým máslem
Rychlé jídlo v asijském stylu vyladěné k dokonalosti. Zajímavé hlavně pro milovníky burákového másla. Svěží chuť koriandru a citronu a lehce řízná chilli paprička skvěle vyváží hutnou chuť arašídového másla, které naopak díky své lepkavé konzistenci perfektně obalí soba nudle. Proč to jíst? Pohankové soba nudle jsou přirozeně bezlepkové a zdravější, než pšeničné. Arašídové máslo obsahuje prospěšné rostlinné tuky a je navíc hodnotným zdrojem bílkovin a vitamínů. Brokolice vám dodá potřebnou vlákninu a minerály. A navíc je to všechno neskutečně dobré!
Soba nudle s chilli, brokolicí a arašídovým máslem
Ingredience
Brokolice s chilli
- 400 g brokolice
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 hrst nasekaného koriandru
- Sůl
- Pepř
Omáčka z arašídového másla
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce arašídového másla
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 100 ml vody
- 150 g soba nudlí
- Koriandr na ozdobu
Postup
Soba nudle uvařte al dente podle návodu na obalu, sceďte, propláchněte studenou vodou a odložte stranou.
Brokolici rozdělte na jednotlivé růžičky a vařte 3-5 minut nad párou (nebo v osolené vodě). Poté sceďte, propláchněte studenou vodou a nakrájejte jednotlivé růžičky na tenčí proužky.
V pánvi rozpalte lžíci kokosového oleje, přidejte brokolici, nadrobno nakrájenou chilli papričku, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Chvíli vše dohromady smažte, přidejte hrst nasekaného koriandru a případně dochuťte solí a pepřem. Odložte stranou.
V nepřilnavé pánvi rozpalte lžíci kokosového oleje, přidejte 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce burákového másla a vodu. Nechte vše provařit, dokud se burákové máslo nerozpustí a nevznikne hladká omáčka.
Přidejte soba nudle a důkladně promíchejte, aby se obalily burákovou omáčkou. Poté přidejte brokolici a nechte společně prohřát.
Servírujte posypané čerstvým koriandrem a chilli papričkou.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.