Recept s masem
Těstoviny s medvědím pestem, slaninou a mandlemi
Super rychlé špagety s mandlovým pestem z medvědího česneku, křupavou pečenou slaninou a plátky mandlí připravíte do půl hodiny. Jestli máte rádi medvědí česnek a připravili jste si z něj lahodné mandlové pesto, tuhle jednoduchou večeři budete milovat. Výrazná chuť medvědího česneku se výborně snoubí se slaninou vypečenou do křupava. Na doplnění jsou v receptu použity stejné ingredience, jako v pestu (mandle a parmazán), které chuť krásně zjemní. Vyzkoušejte.
Pokud máte rádi jednoduchou pastu s dobrým pestem, neváhejte a pusťte se do vaření. Recept je opravdu nenáročný a rychlý a k jeho zvládnutí nepotřebujete žádné zvláštní kuchařské dovednosti. Pesto v mixéru připravíte raz dva a zatímco budete v pánvi opékat slaninu, v hrnci se sami uvaří špagety. Ty si kupte kvalitní a uvařte je opravdu al dente. Pak už k nim jen přidejte čerstvé pesto a zbytek surovin servírujte rovnou na talíř.
Medvědí česnek je divoce rostoucí bylina. Jeho listy, které se do pesta zpracovávají, mají česnekově-pažitkovou vůni a příjemně štiplavou chuť. Pokud si je sami nasbíráte, nevyjde vás tohle jídlo na moc peněz. Koupit si ho můžete také v sezóně na farmářských trzích a dnes už i v mnohé zelenině. Pesto si můžete připravit do zásoby a pak uschovat kratší dobu v lednici, nebo déle v mrazáku. A pokud si to chcete ještě zjednodušit, pesto z medvědího česneku si kupte.
Těstoviny s medvědím pestem, slaninou a mandlemi
Ingredience
- 1/2 balíčku špaget
- pesto z medvědího česneku
- 100 g anglické slaniny
- hrst mandlových lupínků
- parmazán na ozdobu
- několik listů medvědího česneku na ozdobu
- sůl
- pepř
Postup
Připravte si medvědí pesto podle tohoto receptu.
Slaninu nakrájejte na kousky a opékejte v pánvi tak dlouho, dokud nebude křupavá. Vyndejte ji na papírovou utěrku a nechte okapat přebytečný tuk.
Uvařte těstoviny podle návodu, sceďte je (nechte si hrnek vody, ve které se těstoviny vařili) a dejte zpět do hrnce. Přidejte do nich pesto z medvědího česneku.
Těstoviny dobře promíchejte (podle potřeby do nich přilijte uschovanou vodu z vaření), tak aby se rovnoměrně obalily pestem. Podle chuti osolte a opepřete.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.