

Vegetariánský recept
Základní recept na bramborové gnocchi
Domácí gnocchi jsou vynikající a rychlé jídlo. Připravují se z bramborového těsta, které můžete využít i na přípravu bramborových šišek a knedlíků, ať už plněných na sladko, nebo přílohových k masu. Jsou základem domácí kuchyně a až je ochutnáte, kupované už na vašem stole místo nenajdou.
Na přípravě domácího bramborového těsta není nic složitého. Pokud jste ale v kuchyni začátečníci, mohl by se vám hodit podrobnější návod Jak na domácí bramborové noky, ve kterém se dozvíte spoustu tipů a rad, jak to zvládnout hned napoprvé!
A až to zvládnete, dejte si je třeba s bylinkami a parmazánem (vegetarian), opečené s pestem (vegan) nebo s kuřetem a rajčatovou omáčkou (masové).
V časové tísni je stačí prohřát s domácím sugem a postrouhat dobrým sýrem!

Základní recept na bramborové gnocchi
Ingredience
Postup
Brambory uvařte i se slupkou doměkka v osolené vodě a nechte vychladnout (klidně do druhého dne)
Prolisujte je mačkadlem či lisem na brambory, nastrouhejte najemno na struhadle nebo rozmačkejte vidličkou na kaši.
Rozmačkané brambory dejte do mísy nebo na pomoučněný pracovní vál, uprostřed utvořte důlek a rozklepněte do něj vejce. Postupně po částech přidávejte mouku a vypracujte křehké nelepivé těsto.
Těsto rozdělte na menší díly, z každého dílu vyválejte váleček o průměru cca 1 cm a nožem z něj nakrájejte jednotlivé gnocchi. Pokud chcete, vtiskněte jim vidličkou typickou proužkovanou texturu.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.