Veganský recept
Rajská polévka s nudlemi
Dejte si rajskou polévku! A dejte si ji kdykoliv. Na rozdíl od jídel, která striktně vyžadují čerstvá rajčata a má tedy smysl je konzumovat pouze v sezóně, rajskou polévku můžete vařit celý rok. V létě svěží z čerstvých rajčat, dochucenou například čerstvou bazalkou, a v zimě klasickou voňavou a kořeněnou z rajčatového pyré nebo protlaku. S nudličkami. Nebo s písmenky!
Rajská polévka s nudlemi
Ingredience
- 25 dkg oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 litry zeleninového vývaru
- 1 menší oloupaná celá cibule
- 2 bobkové listy
- 2 hřebíčky
- 2 nová koření
- pár kuliček celého pepře
- 190g rajčatové pyré
- sůl
- cukr (volitelné)
- polévková zavářka (například nudle)
- kousek celé skořice
Postup
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud nemáme světlou, zlatavou jíšku.
Za stálého míchání pomalu přilijeme vývar a přidáme oloupanou cibuli a všechno koření. Vmícháme rajčatové pyré a osolíme. Pokud je pyré hodně kyselé, můžeme přidat i trochu cukru. Vaříme asi 15 - 20 minut.
Polévku scedíme, opět přivedeme k varu a přidáme polévkovou zavářku. Vaříme dokud přidaná těstovina nezměkne.
Polévku podle chuti dosolíme a podáváme.
Komentáře
Jeden komentář na “Rajská polévka s nudlemi”
25 dkg oleje? To asi bude překlep