Vegetariánský recept
Bulgur s hruškami, fíky, rozinkami a medem
Už vás někdy napadlo ochutnat bulgur nasladko? Jestli ne, zkuste to. Třeba si ho zamilujete. U nás doma patří vedle smoothiček a kaší nasladko i naslano k řadě oblíbených snídaní, kterými jsme nahradili a vylepšili původní rohlíkovou jednotvárnost. A víte, co je na něm úplně nejlepší? Že se dá jednoduše připravit z bulguru, co vám zbyl od včera od večeře, takže zužitkujete zbytky a ještě ráno ušetříte čas. Za mě super!
Bulgur je předvařená naklíčená a nalámaná pšenice. Pokud vám jde o zdravou stravu, můžete sehnat i bulgur špaldový, připravený ze pšenice špaldy, který je nutričně nejvýhodnější. Příprava bulguru je velice snadná, vaří se obdobně jako kuskus nebo třeba rýže. Stačí postupovat podle návodu a použít dostatečné množství vody. Uvařený bulgur využijete jako přílohu, do salátů, pilafů, do rizota místo rýže nebo třeba jako zavářku do polévku. Dají se z něj připravovat i kaše nebo nádivky.
Tento recept na skvělou snídani oceníte hlavně v případě, že máte stejně jako já problém odhadnout, kolik přesně že se toho bulguru k večeři sní. Jednoduše uvařte víc, nechte zbytek do rána v lednici a ráno už bude na celé přípravě snídaně nejdelší nakrájení hrušek 🙂
Bulgur s hruškami, fíky, rozinkami a medem
Ingredience
- 40 g bulguru (cca 100 g uvařeného bulguru)
- sůl
- lžička kokosového oleje (nebo jiného oblíbeného tuku)
- 1 hruška
- 1 čerstvý fík
- hrst rozinek a nasekaných vlašských ořechů
- citron
- med
Postup
Rychlý návod ve 3 krocích
KROK 1:Pokud nemáte zbylý už uvařený bulgur, uvařte jej v osolené vodě doměkka podle návodu. Bude to trvat cca 10 - 12 minut. Důležité je použít dostatek vody na uvaření, klidně trojnásobek množství bulguru.
V pánvi rozehřejte kokosový olej, přidejte hrušku rozkrájenou na kostičky, vařený bulgur, rozinky i nasekané oříšky. Vše v pánvi několik minut opékejte, dokud se vše neprohřeje.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.