Veganský recept
Chlebíček s lilkovou tapenádou, cherry rajčaty, rukolou a olivami
Veganský chlebíčkový, hrdina s lilkovou tapenádou si zaslouží vaši plnou pozornost. Na večírku padne do oka hlavně milovníkům výraznějších chutí. Základem je lilková tapenáda s černými olivami - pikantní po kaparech, ostrá po česneku. Vršek zdobí svěží cherry rajčata a řízná rukola. Posypejte několika kousky černých a zelených oliv a můžete servírovat. Všechno čistě vegan a přesto na party rozproudí krev úplně každému.
Pečený lilek do tapenády si klidně připravte den dopředu. A pokud se chystáte vyzkoušet najednou víc chlebíčků z naší chlebíčkové výzvy, můžete upéct v troubě klidně všechnu potřebnou zeleninu na jeden zátah, jako jsme to udělali my. Pak už budete mít ingredience připravené a samotné zdobení chlebíčků stihnete během chvíle.
Chlebíček s lilkovou tapenádou, cherry rajčaty, rukolou a olivami
Ingredience
PT15M Aktivní čas: 15 minut (+ 40 minut na upečení lilku)
2 porce (8 chlebíčků)
- 8 krajíců malého chleba (žitného, žitno-pšeničného)
- lilková tapenáda (připravíte podle tohoto receptu)
- velká hrst rukoly
- 15 cherry rajčat
- hrst černých oliv
- hrst zelených oliv
Postup
Připravte si lilkovou tapenádu podle tohoto receptu.
Jednotlivé plátky chleba na sucho opečte na pánvi nebo na grilu.
Na opečený chleba namažte lilkovou tapenádu a chlebíček ozdobte lístky rukoly a kousky cherry rajčete a oliv.
Tip:
Chlebíčková výzva!
Máte rádi obložené chlebíčky? Podívejte se na článek Chlebíčková výzva. Najdete tam další tipy na zajímavé kombinace a pomazánky, masové, vegetariánské i veganské.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.