Veganský recept
Chlebíček s mrkvovo-petrželovým pyré, pomerančem a pak-choi
Vymazlený a naparáděný oranžový chlebíček s mrkvovo-petrželovým pyré vám ostudu rozhodně neudělá. Ani na večírku, ani na pikniku, natož na jakékoliv oslavě s přáteli. Je jemný a nasládlý díky pyré z pečené mrkve a petržele. Nebojte se ho podávat i dětem. Ovocná chuť pomerančů, které na něm trůní, jim určitě zachutná. Decentní proužky čerstvého pekingského zelí pak choi mu dodají svěží křupnutí a snítka kopru nezaměnitelnou vůni. Jestli chcete držet barvu, na ozdobu použijte oranžová cherry rajčátka, ale chuť nepokazíte ani červenými či žlutými.
Pečenou zeleninu do pyré, kterým je chlebíček namazaný, si klidně připravte den dopředu. A pokud se chystáte vyzkoušet najednou víc chlebíčků z naší chlebíčkové výzvy, můžete upéct v troubě klidně všechnu potřebnou zeleninu na jeden zátah, jako jsme to udělali my. Pak už budete mít ingredience připravené a samotné zdobení chlebíčků stihnete během chvíle.
Chlebíček s mrkvovo-petrželovým pyré, pomerančem a pak-choi
Ingredience
PT15M Aktivní čas: 15 minut (+ 20 minut na upečení zeleniny na pyré)
2 porce (8 chlebíčků)
- 8 krajíců malého chleba (žitného, žitno-pšeničného)
- mrkvovo-petrželové pyré (připravíte podle tohoto receptu)
- 1 - 2 pomeranče
- 15 cherry rajčat
- 1 zelí pak choi
- koprové snítky na ozdobu
Postup
Připravte si mrkvovo-petrželové pyré podle tohoto receptu.
Tip:
Chlebíčková výzva!
Máte rádi obložené chlebíčky? Podívejte se na článek Chlebíčková výzva. Najdete tam další tipy na zajímavé kombinace a pomazánky, masové, vegetariánské i veganské.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.