Veganský recept
Kuskus se smaženým banánem, rukolou a mandlemi
Recept na kuskus s banánem je skvělý tip na oběd či večeři pro všechny milovníky sladko-slaných jídel. Pokud vám chutná v jídle ananas nebo broskev, určitě otestujte i tuhle delikatesu. Sladký banán a pikantní roketa si s limetou, medem a balsamicovým octem báječně rozumí a neloupané mandle všechno už jenom příjemně doplní.
Kuskus se smaženým banánem, rukolou a mandlemi
Ingredience
- 2 hrnky kuskusu
- ½ l zeleninového vývaru (čerstvý, nebo z bujónové kostky)
- 2 banány
- hrst neloupaných mandlí
- cca 100 g rukoly
- 1 limeta
- olej na smažení
- strouhanka na obalování
- balzamikový ocet
- hnědý cukr/med, sůl a pepř
Postup
Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkým vývarem, mísu přiklopíme a pod pokličkou necháme asi deset minut odpočinout, aby těstovina změkla.
Oloupané banány pokrájíme na silnější kolečka, v misce promícháme se špetkou soli, lžičkou medu nebo hnědého cukru, lžičkou balzamikového octa a trochou limety.
Ochucená kolečka banánu obalíme ve strouhance a spolu s neloupanými mandlemi osmažíme v pánvi s trochou rozpáleného oleje. Do zlatova osmažené banány a mandle přendáme zpět do misky.
Pánev vytřeme papírovou utěrkou, aby se v ní zbytečně nepřepalovaly zbytky z předchozího smažení, vlijeme trochu oleje, zmírníme oheň, vsypeme rukolu a měkký kuskus, vše ochutíme solí, pepřem, limetou, medem nebo cukrem a balzamikem a chvíli na pánvi mícháme.
Do hotového kuskusu vsypeme zpět banány s mandlemi, promícháme, stáhneme z ohně a můžeme podávat.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.