Vegetariánský recept
Pařížské špičky na sněhových piškotech
Pařížské špičky na piškotech z lískových ořechů jsou sladké a kalorické a naprosto neodolatelné. A je to ideální způsob, jak si čokoládou zaplácat celou kuchyň a donutit se tak konečně k pořádnému úklidu. Taky dokonalý způsob, jak si zničit manikúru. Ale za to všechno dostanete skutečně delikátní odměnu.
Pařížské špičky na sněhových piškotech
Ingredience
Na piškoty
- 15 dkg moučkového cukru
- 15 dkg lískových ořechů
- 2 bílky
- špetka soli
Na pařížský krém
- 2 smetany ke šlehání
- 2 čokolády na vaření
- 1 ztužovač smetany
- vaječný likér
Na polevu
- 1 čokoláda na vaření
- 50 g stoprocentního tuku
Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který jemně promícháme s namletými ořechy a prosátým moučkovým cukrem.
Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a malou lžičkou vytvoříme ze sněhové hmoty kolečka.
Pečeme v předehřáté troubě na 150°C podle velikosti koleček (cca 8 minut).
V rendlíku zahřejeme smetanu (nevaříme) a rozpustíme v ní čokoládu. Důkladně rozmícháme metličkou a necháme zchladnout (ideálně v ledničce do druhého dne).
Z vychladlé smetany a ztužovače vyšleháme tuhou pařížskou šlehačku.
Cukrářským sáčkem tvoříme na kolečka špičky, můžeme ještě naplnit vaječným koňakem. Poté dáme ztuhnout do lednice.
V misce rozpustíme čokoládu na vaření a ztužený tuk. Hotové špičky namočíme do čokoládové polevy a necháme vychladit.
Tip:
Piškotová kolečka se stejně dají udělat z namletých vlašských ořechů. Upečená vydrží až několik týdnů, podobně jako neplněné vánoční cukrový, je tedy možné si je připravit dopředu. Pařížskou smetanu na šlehání můžete také koupit už hotovou, ale ta domácí je lepší. Špičky lze místo vaječného koňaku plnit i jiným krémovým likérem, například Baileys. Dobré jsou i neplněné.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.