Vegetariánský recept
Petrželová polévka s koprem a medvědím česnekem
Levná a rychlá polévka z kořenové petržele, ochucená čerstvým koprem a medvědím česnekem. Zvládne ji uvařit úplně každý a pochutnají si na ní dospělí i děti, vegani i vegetariáni a pokud ji doplníte kouskem uzeného lososa, pak i milovníci ryb. Není potřeba ji nijak zahušťovat, ani zjemňovat mlékem nebo smetanou. A pokud k ní přidáte opečené bagetky, poslouží i jako rychlá večeře.
Petrželová polévka s koprem a medvědím česnekem
Ingredience
na polévku
- 3 - 4 kořenové petržele
- 2 brambory
- hrst nasekaného kopru
- hrst nasekaného medvědího česneku
- sůl
- pepř
na bagetky
- plátky bagety
- olivový olej
- hrst nasekaného kopru a medvědího česneku
- hrubozrnná sůl
- pepř
- olej na opékání
pro milovníky ryb
- plátky uzeného lososa
- olivový olej
- hrst nasekaného kopru a medvědího česneku
- hrubozrnná sůl
- pepř
Postup
Brambory i petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme do hrnce, přidáme nasekaný kopr a medvědí česnek a zalijeme vodou. Vaříme na mírném ohni do změknutí.
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a podle chuti osolíme a opepříme.
V malé mističce rozmícháme olivový olej s nasekanými bylinkami, hrubozrnnou solí a pepřem. Plátky bagety potřeme směsí z obou stran. V pánvi rozpálíme trochu oleje a bagetky krátce opečeme o obou stran.
Polévku podáváme ozdobenou koprem spolu s opečenými bagetkami.
Pokud chcete, naložte si plátky uzeného lososa do oleje, bylinek a koření a nechte alespoň hodinu marinovat. Naloženého lososa přidávejte navrch do hotové polévky.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.