Veganský recept
Placky čapátí s česnekovým olejem
Nejoblíbenější přílohou k indickému jídlu jsou placky čapátí. Dělají se pouze z mouky a vody. Pokud je chcete podávat samotné, nebo neděláte jídla až tak ostrá a kořeněná jako samotní Indové, doporučuji placky pro lepší chuť trochu osolit. Po upečení je můžete potírat máslem nebo olejem, ve kterém rozpustíte různé druhy koření. My je milujeme s česnekem.
Placky čapátí s česnekovým olejem
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- cca 100 ml vody
- špetka soli
- olej nebo olej s prolisovaným česnekem na potření
Postup
Z mouky, trochu soli a vody vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme chvíli odpočinout v lednici, zabalené folií.
Těsto rozdělíme na stejné díly a vyválíme z nich placky maximálně o velikosti pánve, asi 3 mm silné.
Placky opékáme na sucho v pánvi z obou stran 1 – 2 minuty, v místech, kde se placky nafukují je lehce přitlačíme k pánvi špachtlí.
Když je placka upečená, začnou se na ní tvořit hnědé puchýřky.
Upečenou placku potřeme z obou stran olejem, do kterého jsme prolisovali česnek a podáváme, nejlépe jako přílohu k indickému jídlu, ale skvělé jsou i s různými dipy nebo k polévce.
Komentáře
Jeden komentář na “Placky čapátí s česnekovým olejem”
ahojky, potvrzuji, velice dobré, Ivana