

Veganský recept
Salát z červené řepy, jablka a řapíkatého celeru
Lehký a osvěžující salát z červené řepy je hotový doslova za pár minut. Stačí vzít suroviny, nakrájet je, zamíchat, a je hotovo. Jablko salátu dodá šťávu, řapíkatý celer lehkost, svěžest a vůni. A protože nejlepší je lehce odležený, vezměte si ho jako skvělou svačinku třeba s sebou na piknik.

Salát z červené řepy, jablka a řapíkatého celeru
Ingredience
- 1 červená řepa
- 1 jablko
- 2 výhonky řapíkatého celeru
- 2 lžičky pampeliškového medu (nebo jiného sladidla)
- šťáva z jednoho citronu
- sůl
- pepř
Postup
Řepu oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Jablko dobře umyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme ho i se slupkou na drobné plátky. Řapíkatý celer omyjeme a pokrájíme na kousky.
Vše dáme do mísy, ihned zalijeme šťávou z citronu, aby jablko nezhnědlo. Nakonec přidáme med, trochu soli a špetku pepře.
Salát dobře zamícháme, případně dochutíme, a necháme v lednici odležet.
Tip:
Pokud si salát berete na piknik, ihned po zamíchání ho naplňte do sklenic, dobře uzavřete, nechte v lednici vychladit a vyrazte! V trávě s kouskem dobré cereální bagety chutná úplně nejlíp.

Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.