Veganský recept
Šípková omáčka sweet & sour s chilli a česnekem
Pokud vás neodradila výroba šípkové marmelády, vyzkoušejte ještě jeden recept využívající do základu pyré z šípků. Tentokrát pro milovníky pikantních chutí. Tradiční čínská sweet & sour chilli omáčka tak trochu jinak. Namísto rýžového octa náš klasický český, namísto manga šípky. Použít ji můžete jako dip, nebo na dochucení asijských pokrmů.
Šípková omáčka sweet & sour s chilli a česnekem
Ingredience
- ½ litru šípkové dužiny (základ pro výrobu marmelády)
- ½ litru vody
- 150 – 200 g cukru
- 60 ml octa
- 2 a více chilli papriček
- 5 a více stroužků česneku
- pepř
- sůl
- provensálské koření
- zázvor
- 2 lžičky bramborového škrobu na zahuštění
Postup
Šípkovou dužinu a vodu smíchejte v hrnci a přiveďte k varu.
Přidejte nadrobno nasekané chilli papričky i se semínky, prolisovaný česnek, kousek nadrobno nakrájeného zázvoru, ocet, cukr a podle chuti sůl, pepř a provensálské koření.
Vše smíchejte dohromady a vařte na mírném ohni 15 – 30 minut.
Zahustěte omáčku asi dvěma lžičkami bramborového škrobu rozmíchaného v trošce studené vody, nechte krátce přejít varem a lijte do zahřátých sterilních sklenic.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.