Veganský recept
Šťouchané brambory s avokádem
datum vydání: 18. 4. 2017 |
autor: FreshBites.
Avokádo je vlastně takové zdravé zelené máslo. Je plné omega3 mastných kyselin. Šťouchané brambory s avokádem proto už rozhodně nemastěte máslem, příloha je tučná a sytá dost. Aby avokádo nezhnědlo a zachovalo si pěknou zelenou barvu, je potřeba jej zakapat citronem. Ten zároveň dodává příloze svěže pikantní nádech.
Šťouchané brambory s avokádem
Ingredience
Postup
KROK 1:
Brambory uvaříme do měkka v osolené vodě.
KROK 2:
Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, obě poloviny oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
KROK 3:
Zakapeme citronovou šťávou.
KROK 4:
Brambory rozmačkáme šťouchadlem na brambory, přisypeme avokádo, lehce osolíme a opepříme a ještě trochu pomačkáme. Zamícháme dohromady.
KROK 5:
Servírujeme posypané pažitkou.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.