Recept s masem
Salát s ovocem, mozzarellou a prosciuttem
Smíchejte slanost dobře usušené šunky, sladkost nektarinky a tropického manga a pikantní kyselou chuť citronové zálivky. Získáte osvěžující letní salát, vhodný do horkého počasí. Hotový ho budete mít za pár minut, nemusíte zapínat žádné kuchyňské spotřebiče a navíc si zaručeně pochutnáte. Doplňte sklenkou bílého vína, sektu, nebo ledového čaje, jezte na lehátku u bazénu nebo doma na balkóně a užívejte si rafinovanosti jednoduché prázdninové kuchyně.
Salát s ovocem, mozzarellou a prosciuttem
Ingredience
Salát
- 80 g římského červeného salátu Little Gem (asi 1 hlavička)
- 60 g baby špenátu
- 1/2 zralého manga
- 1 zralá nektarinka
- 1 mozzarella
- 50 g prosciutta (asi 4 plátky)
- hrst čerstvého koriandru
Zálivka
- nastrouhaná kůra a šťáva z 1/2 citronu
- 1/2 dcl olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
Salát Little Gem pokrájíme nebo natrháme na kousky, smícháme v míse s baby špenátem a rozdělíme na talíře.
Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky, nektarinku nakrájíme na dílky a oboje přidáme na talíř se salátem.
Mozzarellu nakrájíme na kostičky, prosciutto na proužky a opět obojí rozdělíme na talíře.
Na zálivku smícháme v šejkru nebo zavírací sklenici všechny ingredience a důkladně protřepeme.
Salát polijeme zálivkou, navrch nasypeme celé lístky koriandru a podáváme.
Tip:
Ovoce použijte opravdu hodně zralé, aby bylo výrazně sladké. Ideální recept ke zpracování i lehce přezrálých plodů, které už nikdo nechce jen tak samotné ke svačině.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.