

Vegetariánský recept
Pomazánka z medvědího česneku
Čerstvá nadýchaná pomazánka s vůní divokého česneku, která chutná po oříškách. Čistá, lahodná a kromě čerstvého pečiva vynikající také na topinky. Má velmi jemnou sametovou chuť a potřebujete na ní jen pár ingrediencí.
Máte rádi pomazánky? Z tvarohu nebo čerstvého sýra jsou velmi zdravé a na pečivo ideální. Navíc jsou hotové za pár minut bez zbytečného nádobí v kuchyni, a poslouží tak jako skvělá snídaně nebo svačina. Stačí v jedné misce smíchat pár ingrediencí a máte hotovo. Pomazánka z čerstvého sýra se dá připravit snad na tisíc způsobů a tohle je jedna z našich oblíbených.
Najdete v ní jen medvědí česnek a vlašské ořechy. Je to vynikající jemná kombinace a stačí ji zlehka dochutit solí, pepřem a troškou čerstvé citronové šťávy. Vyzkoušejte!

Pomazánka z medvědího česneku
Ingredience
- 150 g čerstvého sýra nebo žervé (např. Lučina, Philadelphia)
- cca 15 listů medvědího česneku
- 40 g vlašských ořechů
- 1 lžička čerstvé citronové šťávy
- sůl
- pepř
Postup
Tip:
Pomazánka je opravdu vynikající na křupavé chlebové topinky, takže si podle svých preferencí chléb opečte na sucho v toustovači, nebo v pánvi na troše oleje.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.