Vegetariánský recept
Zelný salát s hlívou ústřičnou a brynzou
Když nechcete přijít o všechny vitamíny, co v zelí jsou, jezte ho syrové. A abyste ho nemuseli chroupat jako králíci, je dobré nakrájené zelí smíchat se solí a olejem a nechat minimálně do druhého dne v lednici odležet a zkřehnout. Ale komu by se chtělo čekat? Když osolené a olejem pokapané zelí rukama pěkně promačkáte, bude krásně křehké a křupavé během pár minut. Pak už stačí jen hodit na pánev hlívu, slunečnicová semínka a můžete podávat. Věřte mi - jedině s brynzou!
Zelný salát s hlívou ústřičnou a brynzou
Ingredience
- ½ hlávky červeného zelí
- 0,5 dl oleje
- sůl
- pepř
- trocha citronové šťávy (volitelné)
- 1 balená brynza (125 g)
- 200 g hlívy ústřičné
- hrst slunečnicových semínek
- olej na smažení
Postup
Zelí nakrájíme nadrobno nebo nakrouháme na struhadle, zalijeme olejem, osolíme, opepříme a důkladně promačkáme rukama, aby zkřehlo. Poté můžeme (ale nemusíme) ochutit trochou citronové šťávy.
Hlívu nakrájíme na drobné kostky (cca 1 – 2 cm). Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a hlívu v něm opečeme. Osolíme, případně trochu opepříme a dáme stranou.
Ve stejné pánvi opečeme do zlatova slunečnicová semínka.
Zelný salát rozdělíme na talíře, posypeme hlívou, semínky a navrch rozdrobíme brynzu. Podáváme s pečivem.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.